Om Skarregaard

/Om Skarregaard
Om Skarregaard2019-01-30T14:03:44+00:00

skarregaard_lisPå Skarregaard ved Kolding Fjord producerer jeg økologiske, grønne drys. Jeg har en kolossal viden inden for vilde blomster og urter – en viden, som jeg har tilegnet mig, siden jeg som helt lille selv hjalp til i familiens kolonihave.

På min økologiske ejendom, Skarregaard, dyrker jeg tørrede og spiselige urter og blomster, som giver en fantastisk smag og magi til maden! Udvalget er bredt med blandt andet persille, brændenælder, flere sorter mynte, lavendel, kornblomster og morgenfruer. Enkelte råvarer finder jeg vildt som for eksempel ramsløg og skovmærker, mens de fleste urter bliver dyrket på gården.

På gården dyrkes også diverse grøntsager i mindre mængder. Både grøntsager og urter dyrkes sammen i højbede med grus, hvilket er en metode fra den svenske havemand, Nils Åkerstedt. Gødningen er 100 pct. naturlig og økologisk, idet den består af afklip fra min egen græsmark. Fra græsset, der lægges over gruset, får planterne al den kraft og næring, de har behov for, samtidig med, at græsset også sørger for en konstant, ideel fugtighed til planterne.

Urterne sælges også som te, hvor jeg har succes med at specialmikse urtete til diverse restauranter, lokale såvel som nationale. Blandt andet er den to-stjernede Michelin-restaurant, Geranium, blevet tryllebundet af urteteen, og de serverer den til sine gæster. Gennem flere år har jeg haft et samarbejde med Geranium, hvor jeg mikser urterne sammen til lækre og spændende urteteer. Derudover leverer jeg også krydderurter til flere spisesteder, som f.eks. Tree Top i Vejle hos køkkenchef, Rasmus Munk og til Sdr. Bjert Kro hos køkkenchef, Rasmus Vemmelund.

Alle krydderurterne kan bestilles og leveres overalt i Danmark ved at kontakte mig pr. telefon eller mail. Hvis du i stedet vil ud og nyde duften og naturen, så besøg Skarregaard, hvor du kan være heldig at se Skarregaards hegn af hyldeblomster i fuld blomst – Ren, økologisk idyl i naturen.

Med venlig hilsen

Lis Knudsen – Skarregaard
Skovhavevej 60
6091 Bjert

Tlf: 75 57 28 13/ mob. 27 13 48 13
www.skarregaard-kolding.dk